Ελλαδα 2021

Η Ελλάδα σε λίγα χρόνια συμπληρώνει 200 έτη από τη στιγμή που ανακηρύχθηκε επίσημα ανεξάρτητο κράτος. Πέρασε από χίλια κύματα, από πολέμους, εμφυλίους αλλά έζησε το όνειρο της Μεγάλης Ελλάδος, την είσοδό της στην ευρωζώνη και πολλά άλλα.

Μπορεί η εορτή της συμπλήρωσης 200 ετών ανεξαρτησίας να γίνει το όραμα που θα ενώσει 11 εκατομμύρια ανθρώπους; Η δημιουργία ενός κράτους που θα είναι υπόδειγμα λειτουργίας στη Δύση, μιας σταθερής και δυνατής οικονομίας, μιας κοινωνίας αλληλεγγύης, με ανεπτυγμένη την έρευνα σε τεχνολογίες αιχμής, φιλικές προς το περιβάλλον.

Έχει ήδη ξεκινήσει η συγγραφή μιας διεπιστημονικής μελέτης με προτάσεις σε ζητήματα δομής πόλεων, περιβαλλοντικών θεμάτων, τουρισμού, φορολογίας, κοινωνικής πολιτικής, εξωτερικής πολιτικής, δημόσιας διοίκησης, παιδείας, συνταγματικού δικαίου και άλλων, αμιγώς τεχνοκρατικής. Όταν το επιτελείο στελεχωθεί πλήρως, θα ξεκινήσει απεικόνιση με τη μορφή ντοκιμαντέρ αφιερωμένων σε κάθε μία από τις ενότητες αυτές.

Για να αντιληφθεί ο Έλληνας πως η χώρα μας μπορεί να γίνει ο ισχυρότερος παίχτης στο χάρτη της Νοτιανατολικής Μεσογείου και ένας φάρος πολιτισμού και ανθρωπιάς για ολόκληρη την υφήλιο.

Σύντομα κοντά σας, θα ενημερωθείτε πρώτα αν αφήσετε το email σας στο site μας και μας ακολουθήσετε στα διάφορα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτουμε.